100% DAGVERSE TOPPINGS

Geplaatst op april 04, 2018, 1:00 pm
7 mins [post-views]

MAAK JE EIGEN VARIANT EN COMBINEER!

 

Onze hamburgers en gehakballen zijn van uitmuntende kwaliteit. Maar wat zijn nu de beste toppings? Daar zijn de meningen over verdeeld: de een houdt van een frisse combo van sla met tomaat en de ander weer van een pittige variant van jalapeno met rode ui. Wat is nu de beste keus?

Wij hebben de oplossing!

Bij ons mag je gewoon zelf alle toppings toevoegen! Van ijsfrisse sla tot hete jalapeno pepers en van bloedrode tomaten tot sappige en gekruide augurken. Neem controle over de tang en voeg zelf je toppings toe. Niets is ons te dol en je mag zelf oneindig combineren en zoveel mogelijk erop doen als dat je zelf wilt. Neem de lekkerste dagverse biologische gewassen groente en varieer met kleur en smaak!RODE UI
De rode ui is een broertje van de normale ui. Het behoort tot het geslacht Allium, die beter bekend staat als de uienfamilie. Hier behoren ook de prei, de knoflook en de bieslook toe. De rode ui heeft een rode tot dieppaarse kleur en is vrij specifiek van smaak. Het heeft een uitgesproken pittige smaak en is daarom een populaire smaakmaker. Het geeft net even wat meer smaak aan een gerecht dan een normale ui. Bij het snijden van een rode ui wordt over het algemeen minder getraand dan bij normale uien. Ook dit maakt de rode ui enorm favoriet. De rode ui kan gebakken worden, maar hierdoor verliest de ui wel lichtelijk zijn pittige smaak. De rode ui is rauw het lekkerst.

DE WITTE UI
De ui is een groente die behoort tot de uienfamilie. Deze uienfamilie wordt ook wel het Allium geslacht genoemd. Hieronder vallen onder andere de prei, de knoflook en de bieslook. Een ui is onmisbaar in elke keuken. Vaak is de ui, samen met wat teentjes knoflook, de basis van een recept. Het is de ultieme smaakmaker. Door de ui heet te maken, wordt de smaak iets zachter. Uien zijn heerlijk zijn op een broodje hamburger. Wij hebben ze rauw maar ook gebakken, want wie lust er nu geen uien!

AUGURKEN VAN KESBEKE
De augurk is een groenachtige vruchtgroente die behoort tot de familie van de komkommerachtigen. De augurk komt waarschijnlijk uit India en wordt al meer dan eeuwenlang in de keuken gebruikt. De meeste augurken zijn ingelegd in azijn te verkrijgen in de supermarkt. Hierdoor krijgt de augurk veel smaak. De augurk heeft namelijk weinig tot geen smaak van zichzelf. In azijn ingelegde augurken kan je zo uit het knuistje eten. Niet iedereen is echter fan van augurken. De grote variant van de augurk, beter bekend als ‘zure bommen’, zijn populair. Wij hebben de augurken van kesbeke, Heerlijk gekruid en overheerlijk op de hamburger of op een broodje bal!

STEVIGE RODE ONBESPOTEN TOMATEN
De tomaat is een populaire groente, afkomstig van de tomatenplant. Het is jarenlang onduidelijk geweest of een tomaat nou een groente of een fruit was. Uiteindelijk is in 1893 in de rechtbank besloten dat een tomaat een groente is. Oorspronkelijk komt de tomaat uit Amerika. Tegenwoordig worden tomaten ook in Nederland gekweekt. Er zijn wel zestig verschillende soorten tomaten. De meest bekende soorten tomaat zijn de kerstomaat (beter bekend als Cherrytomaatjes), de Romatomaat en de vleestomaat. Tomaten zijn onmisbaar op een broodje hamburger. Tomaten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Tomaten bevatten veel vitamine C, vitamine B en mineralen.

JALAPENO PEPERS
De Jalapeno is een van de meest bekende chilipepers. De meeste Jalapeno’s zijn mild, maar er zijn hetere soorten. Deze chilipeper is genoemd naar de Mexicaanse stad Jalapa. In Mexico wordt de Jalapeno, Cuaresmenos genoemd. Door de dikke vruchtwand zijn ze moeilijk te drogen en daarom worden ze, wanneer ze rijp zijn, vaak gerookt en gedroogd boven hardhout. Dit product heet chipotle. De jalapeno’s hebben een unieke smaak. De commercieel gekweekte Jalapeno’s worden vaak ingeblikt of ingemaakt. De Jalapeno’s zijn in groene staat goed te eten en is iets zoeter wanneer ze rood zijn verkleurd. Geef je hamburger een Mexicaans tintje met deze pepers en open de aanval op je smaak pupillen!

KNAPPERIGE IJSBERG SLA
De naam ijsbergsla heeft niets te maken met het uiterlijk van de sla. Deze soort is begin 20e eeuw vanuit Californië in de Verenigde Staten geïntroduceerd in Nederland. Het werd per boot vervoerd en om het goed te houden werd het door ijs gekoeld. Vandaar de naam ijsbergsla. Het verschil in uiterlijk met andere slasoorten is dat het wel een krop is, maar dat de randen rafelig zijn en naar buiten staan. Hiermee verschilt het van een gewone krop sla. In smaak verschilt het ook van de normale sla. IJsbergsla is het wat knapperiger en frisser en mede hierdoor is het tegenwoordig bijna gewilder dan een gewone krop. Door de rafelige randjes ziet ijsbergsla er ook leuk uit op een broodje hamburger.

FRISSE KOMKOMMER
De komkommer is een groene vruchtgroente die behoort tot de familie van de courgette en de meloen. De komkommer die wij gebruiken wordt voornamelijk geteeld in Nederlandse kassen. De ideale groeiomstandigheden garanderen hier de beste kwaliteit. De komkommer wordt vooral rauw gegeten en heeft geen uitgesproken smaak, maar geeft een heerlijke frisse bite op een broodje hamburger!

Vorig Bericht

Volgend Bericht